1- منبع تغذیه بدون وقفه چیست؟

منبع تغذیه بدون وقفه (به انگلیسی: Uninterruptible power supply یا UPS) دستگاهی است که در مسیر تغذیه تجهیزات برقی نصب شده و از تاثیر اختلالات برقی در عملکرد تجهیزات جلوگیری می کند. اختلالات برقی شامل پدیده‌های مختلفی همچون قطع ولتاژ، کاهش یا افزایش ولتاژ و… می شود.

UPS ها در آرایش های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند و می توان آنها را به دسته های مختلفی همچون اداری و صنعتی، آفلاین و آنلاین، مکانیکی و الکترونیکی و… تقسیم کرد. در اسلایدهای زیر اطلاعات بیشتری در مورد UPS ها آورده شده است:

« از 29 »

2-خطاهای اصلی UPS:

UPS ها از قطعات الکتریکی و الکترونیکی مرغوب تهیه می شوند و طراحی آنها به گونه ای انجام می شود که پایداریشان بالای 99% باشد؛ با این حال بروز خطاهای انسانی، عدم انجام تعمیرات دروه ای و اتمام عمر مفید برخی از قطعات باعث بروز خرابی در آنها می شود.

به عنوان مثال عمر مفید فن های سری Series 500 F شرکت ebmpapst که در تجهیزات مختلف جهت خنک کاری قطعات استفاده می شود، در دمای 20 درجه سانتی گراد 50000 ساعت (تقریبا 5 سال) می باشد، عمر مفید همین فن در صورتی که دمای محیط کار به 60 درجه سانتی گراد افزایش یابد، به 20000 ساعت (تقریبا 2 سال) کاهش می یابد.

با اتمام این ساعت کار، فن عمدتاٌ به دلیل بروز مشکل مکانیکی می سوزد و در بهترین حالت باعث گرم شدن دستگاه و بروز خطای “افزایش دما” در دستگاه می شود؛ در بدترین حالت نیز سوختن فن منجر به آسیب دیدن کارت تغذیه فن، منبع تغذیه اصلی دستگاه، آتش سوزی و خاموشی کامل دستگاه می گردد.

3-عیب یابی و تعمیر:

معمولا در UPS ها 60 درصد عیوب در قطعات مکانیکی (کلیدها، فن های خنک کننده) و خازن ها و کارت های الکترونیکی مربوط به آنها رخ می دهد، همچنین 20 درصد عیوب مربوط به قطعات کلید زنی (سوییچ های قدرت ) و مدارات درایور آنها می باشد که گاهاٌ به دلیل بروز اتصال کوتاه در خروجی UPS و بروز خطاهای انسانی آسیب می بینند؛ 20 درصد عیوب نیز در سایر کارت های الکترونیکی موجود در دستگاه نظیر منبع تغذیه، کارت های نمایشگر و کارت های کنترلی رخ می دهد.

مراحل عیب یابی برای هر دستگاه با توجه به نوع خطای آن متفاوت بوده و در برخی از مواقع دو دستگاه که دارای خطای مشابه می باشند، به روش های مختلفی تعمیر می شوند. با این حال عدم وجود برنامه ریزی تعمیراتی و عدم تعیین مراحل و زمان انجام کار، باعث بروز مشکلاتی هم برای ما و هم برای مشتری خواهد شد. از این رو ما با ایجاد صفحه “برنامه ریزی تعمیراتی” اطلاعات مورد نیاز در مورد روش انجام کار را در اختیار شما قرار داده ایم.

4- تست دستگاه:

بعد از تعمیر دستگاه، تمام قطعات مکانیکی نظیر فن های خنک کننده، کلیدها و اتصالات بررسی شده و در صورت وجود اشکال در آنها، نوع اشکال و هزینه رفع آن به اطلاع مشتری خواهد رسید، در این مرحله مشتری می تواند با پرداخت هزینه ” تعمیرات پیشگیرانه” نسبت به رفع این عیوب اقدام نماید. بررسی تنظیمات نرم افزاری و سخت افزاری نیز در این مرحله در صورت نیاز مشتری قابل انجام است.

بر روی تمامی UPS های تعمیر شده، تست های زیر انجام می شود، امکان انجام تست ها در حضور مشتری در داخل تعمیرگاه یا در محل نصب دستگاه نیز وجود دارد:

  1. تست پایداری ولتاژ و فرکانس خروجی در هنگام تغییرات بار.
  2. تست پایداری ولتاژ خروجی در هنگام قطع شدن ولتاژ ورودی و دریافت شدن جریان از باطری (در شرایط اولیه UPS با برق شهر راه اندازی می شود).
  3. تست پایداری ولتاژ خروجی در هنگام وصل شدن شدن ولتاژ ورودی و دریافت شدن جریان از ورودی ( در شرایط اولیه UPS با باطری راه اندازی می شود).
  4. تست پایداری ولتاژ خروجی در هنگام خاموش شدن خط نرمال ( برای UPS های که دارای لاین نرمال و لاین بای پس می باشند).
  5. سایر تست های مربوط به عملکرد ورودی/خروجی های دیجیتال، توابع حفاظتی و واسط کاربری (نمایشگر و کلید های مربوطه)

بنا به نیاز مشتری امکان انجام سایر تست های عملیاتی (همچون تست باطری ) نیز وجود  دارد.